Music rocked your world![a mea la sigur]


MusicPlaylist

duminică, 16 ianuarie 2011

De ce avem nevoie de informatica?!


Informatica a monopolizat deja totul este o parte inadmisibilă din intregul nostru confort, iar fara ea, viaţa noastră ar fi de-a dreptul lipsită de un anume farmec. Orice persoana trebuie să stăpînească acest domeniu pentru a obţine cu uşurinţa ceea ce işi doreşte.Am ajuns la un punct unde deja nu te mai poţi debarasa de tehnologie,devenind parte esenţială şi pricipală a cotidianului.Este bine cunoscut faptul,că informatica incepe undeva de la primul calculator şi se termină undeva pe la..supercalculatoarele acelor de la NASA,programe de existenţa cărora încă nu ştim,dar care sunt mari descoperiri.Informatica este foarte vastă şi este mai mult decît necesară, ea se asortează perfect cu decorul vremurilor noastre.
Trebuie remarcat faptul că informatica are un potenţial educativ foarte mare faţă de ceea ce ar putea oferi alte tehnologii. Informatica permite adaptarea învaţămîntului la cerinţele fiecărui elev, la ritmul lui de muncă, la aptitudinile intelectuale şi la nivelul său de cunoştinţe şi în consecinţa, la diversificarea modalităţilor pedagogice şi personalizarea învaţămîntului.
În liceul nostru cursul de informatică se ţine intr-o sală dota cu calculatoare performante,marca ,,Great Wall’’,care permit derularea cursului conform cerinţelor curicumului. Am inceput să patrundem în lumea acestui obiect miraculous prin intermediul cunoaşterii celor mai simple noţinuni de bază şi termnind cu cele mai sofisticate programe,instrucţiuni şi limbaje de programare.
Frecvent elevii nostri intreabă miraţi,chiar cu o tenta de nemulţumire:,,la ce serveste programul Pascal??’’ sau ,, de ce avem nevoie de programul Pascal???’’Defapt,programul Pascal este foarte bun ca o baza de informatică.In momentul in care mergi la o politehnică şi incepi să inveţi C sau C++,limbajul de programare Pascal o sa te ajute, pentru că baza este aceasi doar expresiile diferă, dar formatul, structura programului sunt foarte asemănătoare.
Informatica este foarte vastă incepînd cu programul Pascal si alte programe de genul cu software şi hardware,cu baze de date, cu numerele 0 si 1 sunt folosite în foarte multe domenii. Tehnologia informaţiei şi a aplicaţiei reprezintă temelii şi fundamente în enorm de multe compartimente ale societăţii.Avem nevoie de informatică,din simplul motiv de a cunoaşte şi de a nu fi corupţi de lumea hard-internetului, care este cea mai mare sursă de informaţii,unealta directă a mass mediei care defapt reprezintă a 4-a putere in stat.Internetul este considerat cel mai mare atuu şi S.O.S’ul nostru zilnic.Componentele calculatorului au servit drept veritabile modele,pentru aparitzia celorlalte obiecte cu un puternic caracter tehnologic,daca stai sa te gandesti la componentele calculatorului acestea se regasesc si in telefonul mobil si in aparate casnice si mp3-4 si asa mai departe este vorba de confort, care a devenit mai mult decat necesar.
Informatica este un domeniu chiar frumos ,doar dacă prinzi trucurile şi depui efort maxim-aceasta este cheia succesului.Informatica înseamnă să construieşti un site, sa faci o bază de date,diverse aplicaţii şi programe de operare,iar ceea ce facem in liceu este destul de acceptabil,eu sunt la profilul ,,real’’ si am 2 ore de teorie pe săptămîna plus una de laborator,şi în opinia mea acesta este un plan de activitate satisfăcător şi suportabil din punct de vedere pshihic.Avem o profesoară de informatică foarte maiastră în domeniul ei ,d-na Maria Rosca,care işi iubeşte profesia,iar acest fapt încearcă să îl demonstreze pe parcursul fiecărei lecţii,ceea ce îi lipseste pentru a fi într-adevăr genială este răbdarea şi posibilitatea de a accepta că copilul nu are construcţia unui calculator,şi lui îi este permisă greşeala,iar greşeala trebuie tolerată,înţeleasă şi necomentată într-o manieră prea banală.În rest suntem foarte recunascatori unicei noastre profesoare de informatică,d-na Maria Rosca pentru efortul şi stăruinţa de care dă dovadă în timpul orelor,încercînd să familiarizeze toţi elevii cu enigmaticul limbaj informatic.
Verdicutl final:poate că sunt o romantică incurabilă, însa informatica nu este în antiteză cu cartea ,deoarece cu siguramţă informatica constituie în primul rînd una dintre dovezile incontestabile şi fundamentale ale intelectului uman.Trebuie doar ca fiecare din noi să încerce o adoptare la condiţiile cerute de program, şi să accepte aceste conţinuturi educative ale informaticei, rămînînd a fi în regulă,nicidecum aprofundate şi deloc exagerat de dificile.
<Anuntz:acesta era articolul destinat ziarului scolii,am observat ca ziarul si'a incetat lucrarile,iar ca munca mea sa nu fie de risipa am postat acii> [!].....P.S.un multumesc gigantic,Ashu!!!

2 comentarii:

Elena spunea...

waw...foarte frumos...buna incercare..reusita...
si eu am facut exact la fel...mi'am publicat articolul pe blog...caci aparitia ziarului licel s'a pierdut la margince de octombrie....

doriella spunea...

eu inca m-ai regret ca nici macar nu am editat un numar.....imi visam numele deja la finele paginii,scris asa dragutz.......ei dar in fine nu am muncit in zadar...

Trimiteți un comentariu